dilluns, 12 d’octubre del 2009

Un record de la infància

Tornava a començar tot de nou. Ja era la segona vegada que marxava un temps a viure fora, deixava la rutina, la gent i els horaris de sempre. Era molt difícil per ella haver de separar-se de nou de la seva família, els seus amics i la seva classe.
Aquesta vegada marxava a Vitòria. No es feia a la idea que allà, les classes comencessin el vuit de setembre, ella sentia que encara no estava preparada, però no tenia més opcions, havia d’anar-hi.
Va arribar a l’escola, que es deia Luis Dorao, i va anar cap a la classe que li tocava. Va obrir la porta, i va entrar. Es va trobar en una classe petita, amb cinc taules i cinc cadires, i el professor. Va quedar parada al veure que serien tants pocs alumnes.
Arribava la classe d’euskera, i tenia molta por, mai havia sentit ni una sola paraula amb aquell idioma, i la resta de la classe ja el dominaven perquè era la seva llengua del dia a dia. La professora va ajudar-la molt, i els altres quatre alumnes van integrar-la ràpidament. Començava a sentir-se molt còmode en aquell ambient, amb aquelles persones que ja l’acompanyaven al dia a dia i amb el professor, un professor amb el que compartia totes les assignatures. Arribava la classe d’ètica, i eren només dos alumnes, el Soko i ella. En aquella classe parlaven amb el professor, i feien jocs, s’ho passava d’allò més bé. Va aprendre com mai. El fet de ser cinc alumnes a l’aula, era molt més fàcil, era una atenció gairebé personalitzada, i es tractava d’una participació constant.
Quan va acabar el primer trimestre, els seus pares li van dir que havien de tornar cap a Barcelona, que tot allò ja havia acabat. Va ser molt dur per a ella, es sentia massa bé allà, que no volia marxar. Els companys de classe, li van preparar una festa de comiat a l’escola, amb el professor i els companys, va ser un comiat molt emotiu i dur, i ara, després de deu anys, segueix mantenint el contacte amb els amics d’allà…

1 comentari:

  1. Trobo molt emotiu el text del record. Crec que per a una nena petita és molt dur haver d'anar d'un lloc a un altre.
    Quan s'és petit es té una facilitat molt més gran de crear llaços amb la gent del teu voltant, és una rapidesa que es va perdent amb el pas del temps, relacionada amb la innocència.
    Per molt que vulguis no tens cap tipus de dret a reclamar res. Tens prou edat per adonar-te de les coses, però no la suficient com per poder fer prevaler la teva opinió.
    La impotència deuria de ser dura, implacabl..però has de ser conscient que tot allò ha fet sorgir a la persona que ets ara, molt més madura que la resta i també més forta. Aprofita-ho :)

    ResponElimina