dissabte, 28 de novembre del 2009

COED 27 de Novembre

Descripció

Per iniciar la sessió de divendres, vam començar amb la recitació dels poemes, on van recitar quinze persones, com cada setmana. La resta de companys escoltàvem molt atentament, i tres de postres havíem d’avaluar el qui en aquell moment li tocava recitar.
Un cop acabada aquesta activitat vam començar amb els dos debats que tocaven aquell dia. El primer debat, tractava sobre el contrast de l’educació tradicional i l’educació actual. L’equip que defensava l’educació tradicional estava format per: l'Anna Illa, la Sandra Ferré, la Mireia Toro, la Blanca Vivet i la Sònia Pérez. I l’altre equip, que defensava d’educació actual,estava format per: l'Helena San José, la Joana Freixenet, la Cristina Sansalvadó, la Laura Cazorla i la Carlota Montaner.
El que van defensar de l’educació tradicional es el fet de que l’educació ha passat a ser una educació molt lliure, on el professor dóna massa llibertat i ja no és un educador sinó un amic. Per contra,l’equip que defensava l’educació actual deia que els materials que se’ls ofereix avui dia als alumnes els ajuda a experimentar per ells mateixos, tenen llibertat d’expressió, i se’ls deixa participar molt més.

El segon debat tractava sobre l’autoritat del mestre a l’aula. L'equip que estava a favor estava format per: la Mònica Gutiérrez, la Mónica de Haro, l'Albert Guix, la Sara Olmo i el Cristian Cubillo. I l’equip que estava en contra estava format per: la Laura Millán, la Paula Antonell, la Ailén Marino, la Maria Pérez i la Sara Garcia.
El tema que van tractar, era similar a l’anterior, uns defensaven que el mestra hauria de tenir més autoritat i ser més exigent, i en canvi els altres deien el contrari.

Reflexió

M’han semblat uns temes de debat molt interessants i que donen molt a parlar.
Pel que fa al primer tema, penso que hauria d’haver-hi una barreja entre les dues educacions. No ha de ser una educació tant exigent com era l’antiga, on els mestres passaven els límit, però tampoc el mestre s’ha de convertir en un amic de l’alumne i deixar-li una llibertat excessiva.
Avui dia els pares són un element que influeix molt a les escoles, i és difícil que els professors siguin molt exigents amb els alumnes ja que els pares avui dia no ho permeten, per altra banda, si el mestre no posa unes pautes i és estricte, els alumnes el sobrepassaran i després costarà que el facin cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada