diumenge, 6 de desembre del 2009

Seminari 4 de Desembre

Descripció

Per començar la sessió de divendres del seminari, vam acabar de decidir que faríem per l’últim dia de classe de seminari, per despedir-nos ja que el semestre que ve no tindrem ni el mateix tutor, ni serem els mateixos companys. Vam decidir que faríem un pica pica, i vam decidir fer l’amic invisible. L’amic invisible consistiria en fer o comprar una postal de Nadal, per la persona que ens toqués, i un detall per acompanyar la postal de cinc euros com a màxim. Vam repartir-nos el menjar que portaríem de manera que quedés força repartit, i que hi hagués tant dolç com salat. Seguidament vam fer els papers de l’amic invisible per saber a qui li hauríem de fer el regal.
Un cop finalitzada aquesta part de la sessió, vam parlar sobre com prendre apunts.
Per poder-ho introduir, vam fer unes fotografies al començar la classe, als apunts que havíem pres a la conferència de l’Eulàlia Bosch anomenada “Fer de Mestre” i vam passar les imatges a l’ordinador i vam veure i analitzar com prenien apunts. Vam parlar sobre les maneres que hi ha de prendre apunts, i a partir d’aquí entre el tutor i nosaltres vam decidir quina era la millor manera per fer-ho.
Les idees principals que vam extreure era que hi ha diferents maneres de prendre apunts, ja sigui d’una manera gràfica o textual. No es pot dir que una manera és més correcta que l’altre, simplement a cadascú li va millor una cosa o l’altre segons la manera d’estudiar o de sintetitzar. Després, vam aprendre que a més d’enregistrar el que sentim, hem de saber interpretar el que ens diuen, escriureu amb les nostres paraules, i opinar sobre allò que posa com exemple, i finalment vam parlar sobre els mètodes que ens poden ajudar a prendre apunts.
Després vam entrar a una pàgina web que explicava exemples de com es prenen apunts. Segons aquest pàgina la presa d’apunts conté 6 parts, anomenades les 6R. Es diu així perquè són les següents: registra, resumeix, recita, reflexiona, revisa i recapitula.
El foli on nosaltres escrivim per prendre apunts ha d’estar dividit en tres parts. A l’esquerra de tot, una columna on es posen les paraules claus, i el resum d’allò que ens han explicat, a la part central apuntem les notes, i els punts principals i les idees que hem captat. I a la part de sota, anotarem una síntesi que ens servirà com a recapitulació.
A continuació us enllaço la pàgina web on veiem l’exemple que us he explicat anteriorment:
toma de apuntes

Reflexió

Personalment penso que no hi ha una manera adequada per prendre apunts. Cadascú utilitza la manera que per ell és més productiva, i la que l’ajuda més a sintetitzar i recordar allò que ens expliquen. No tothom té la mateixa capacitat de síntesi, ni la mateixa memòria per recordar una frase o una paraula, per tant, cadascú prendrà els apunts d’aquella manera que un cop acabada la xerrada, o la conferència, llegeixi el que ha apuntat i fen una ullada sàpiga del que està parlant. Penso que és una cosa molt personal el fet de prendre apunts, ja que la majoria de vegades si una altra persona llegeix el que tu as ficat, no entén el que hi posa perquè segurament li faltarà informació, aquella informació que per nosaltres no cal que hi sigui per poder-ho entendre. És cert que pot haver-hi una manera més adequada de prendre’n com pot ser l’exemple que he citat abans, que és una manera entenedora i organitzada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada